Proč si pořídit zahradní altán


Pokud vlastníte rodinný dům s velkou zahradou a přemýšlíte, čím vaši zahradu zvelebit, jednou z možností může být výstavba zahradního altánu. Pergola je v dnešní době běžně dostupná a viditelná na mnoha zahradách. Stále více lidí si pořizuje tento architektonický prvek, který může mít i více funkcí. Jedna část lidí vidí zahradní altán jako stavbu, která esteticky podtrhuje vzhled celého konceptu zahrady, druhá část populace využívá pergolu jako praktické místo, které slouží jako pohodlné posezení, a kde mohou trávit čas nejen se svojí rodinou, ale také třeba s přáteli.

altán

Je dobré zmínit, že altán nemusí sloužit pouze pro pořádání rodinných setkání nebo oslav. Pergolu můžeme využít k zastřešení terasy, jako krytí zahradního bazénu nebo třeba jako přístřešek pro auto. V těchto případech je samozřejmostí mít pergolu zastřešenou. Pokud postrádáme na zahradě soukromí, je nejlepší volbou nechat altán porůst popínavými rostlinami, které nám znemožní výhled na část vnitřní plochy altánu. Nebo také můžeme pergolu zhotovit z neprůhledných bočnic. Nejčastějším materiálem, ze kterého jsou pergoly vytvořeny, je smrkové dřevo, které je dostupné a levné.

pergola

Pokud sháníte nejlevnější zahradní altány vysoké kvality, firma Pergoly Trutnov s.r.o. nabízí několik typů. V nabídce jsou altány menších rozměrů, vhodných pro menší posezení, až po větší a bytelnější, pod kterými lze třeba i přespávat. Najdeme zde dřevěné pergoly u domu nebo ty, co jsou určeny ke zdi domu, dále pergoly stavebnice, zastřešené pergoly nebo i dřevěné mříže do pergol. Všechny jsou určeny k vlastní montáži a jsou vyrobeny z již zmiňovaného smrkového dřeva. Dle individuálních požadavků zákazníka lze zahradní altán upravit do jeho vysněné podoby. Cenová nabídka a vizualizace je samozřejmě zdarma na základě vyplnění poptávkového formuláře dostupného na webových stránkách.