Tři základní otázky ohledně stěhování

Jaká je nejlepší stěhovací firma

Na tuto otázku je obtížná, ale zároveň jednoduchá odpověď. Nelze totiž přesně specifikovat, která firma je nejlepší, ta hodnocení jsou subjektivní podle názoru zákazníků, a všechny firmy se snaží nabídnout maximum ze svých služeb, aby obstály v konkurenci. Můžete u nich poptávat jak přestěhování běžných předmětů z domácnosti, tak i těžších břemen, a kromě toho i rozmontování nábytku a instalaci spotřebičů, případně montáže svítidel, rolet, žaluzií atp. Orientujte se tedy např. podle zákaznických referencí, ale ta nejlepší firma je vždy pro vás taková, která s vámi ochotně komunikuje a vše se s vámi snaží řešit s laskavým přístupem.

byt k přestěhování

Jaký je nejlepší den pro stěhování

Na tom se také stěží shodneme, protože někdo dává přednost víkendům, a jiný raději stěhuje o všední dny. Chcete-li však prožít levné stěhování v Praze s minimálním stresem, volte takový, kdy je na silnicích nejmenší provoz, a kolem vás se motá co nejméně lidí. A to nebývá o víkendu, ale naopak v pracovní dny dopoledne mezi osmou a desátou hodinou, nejlépe ve středu a ve čtvrtek. Ovšem pokud vám nevadí práce přes noc nebo velmi brzy ráno, zkuste to ze soboty na neděli mezi půlnocí a pátou hodinou ranní. V této době se nepotkáte venku téměř s nikým a budete mít na vše absolutní klid.

obytný prostor

Jaký je nejlepší balicí materiál

Tato otázka je naopak velmi snadná, většinu předmětů zabalíte do bublinkové fólie, a to včetně skla a porcelánu. Křehké předměty balte ve více vrstvách a uvidíte, jak úspěšně sbalíte věci z celého bytu. Bublinková fólie je navíc dobře dostupná a velmi levná. Velké předměty, co se nevejdou do krabic, jako např. desky rozebraného nábytku a velké domácí spotřebiče, zabalte do tenké flexibilní fólie, které je ochrání před poškrábáním při hrubším zacházení a při ukládání do zavazadlového prostoru nákladního stěhovacího vozu.