Chodit bez podprsenky je zdravější

Také se rády oblékáte tak, že vynecháte podprsenku, protože vám překáží a něco vám na ní vadí? Je to docela přirozené a k vašemu názoru se přiklání dokonce i odborníci. Jaké argumenty je k tomu vedou?

Podprsenky oslabují svalové partie hrudníku – bylo prokázáno, že časté nošení podprsenek způsobuje ochabování svalstva, které udržuje tvar ženských ňader v přirozené poloze. Jinými slovy, čím méně budete nosit podprsenku, tím hezčí a pevnější tvar vaše prsy budou mít. Podobné je to i s obuví, čím více budete chodit bosé, nejlépe venku v přírodě, tím více zaměstnáte svaly chodidel a budete předcházet plochým nohám.

ležící dívka

Podprsenky dráždí bradavky – některé typy podprsenek mohou stimulovat bradavky, což nebývá v mnoha situacích zrovna příjemné. Stimulaci bradavek se věnujme raději při jiných příležitostech, nežli je pohyb ve městě v běžném každodenním oblečení.

Sevření v korzetu brání pocitu volnosti – máte-li na sobě jakýkoli upnutý oděv, nepřirozeně stimuluje nervová zakončení na povrchu pokožky a vytváří pocit jemného tlaku. Ten lze připodobnit k jakémusi dojmu sevřenosti a stísněnosti, který může časem vyvolat i psychická traumata, jako jsou deprese či úzkosti. Je známo, že lidé ve volných oděvech bývají šťastnější a spokojenější. A těsně upnutá podprsenka přímo na tělo do tohoto scénáře rozhodně nezapadá.

žena v podprsence

Průsvitné šaty – ženy, které podprsenku běžně nenosí, si ji obvykle navlékají pouze z jediného důvodu – aby zakryly své bradavky, viditelné pod průsvitnou látkou společenských šatů. Existuje však řešení, které těchto nepříjemností dokáže zbavit – nálepky na bradavky. Bez podprsenky se pak můžete vypravit na ples nebo na firemní večírek a budete působit zcela přirozeně. Obrysy vašich prsů mohou být sice viditelné, ale jestliže jsou bradavky mužskému zraku skryté, výrazně to brzdí erotický stimul a nebudí to pohoršení ani mezi ženami.